Nyerő stratégiák: két hét alatt 95%-os hozam a Top Trader versenyen

2007-03-19 17:50

Taraczky Andrej, a Buda-Cash Brókerház deviza üzletágának vezetője így értékeli az eddig nyerőnek bizonyult stratégiákat:

“A magyar mezõnyt vezetõ Schmidt Tamás japán jen/norvég korona (JPYNOK) és új-zélandi dollár/cseh korona (NZDCZK) kereskedésével szerezte nagy nyereségét. A hétfõi japán jen (JPY) keresztárfolyam-korrekciókból elõnyt kovácsolva long pozíciókat nyitott svéd korona/japán jen (SEKJPY), kanadai dollár/japán jen (CADJPY) és ausztrál dollár/japán jen (AUDJPY) devizapárok tekintetében, mely startégiák további haszonnal kecsegtettek. Schmidt Úr tökéletesen diverzifikálta portfólióját, ugyanis a nagy nyereséget hozó két devizapár mellett az angol font/svájci frank (GBPCHF), a DAX index, a svéd korona/norvég korona (SEKNOK) valamint az angol font/norvég korona (GBPNOK) árfolyamelmozdulásából is profitált. Az elmúlt hetet jellemzõ nagy volatilitást csak jó taktika mellett lehetett eredményesen zárni, a magyar mezõny vezetõjének bizonyára irigylésre méltó stratégiája volt.

A második helyen álló Német József nem diverzifikálta portfólióját. Jelentõs profitját azzal érte el, hogy short pozíciót nyitott új-zélandi dollár/japán jen (NZDJPY) devizapárban. A keresztárfolyam masszív esését kihasználva a versenyzõ egyik napról a másikra 80%-os hozamot realizált. Bár nem volt ilyen szerencsés az utolsó néhány trade esetében, a stop loss megbízások alkalmazása, valamint a pozíciók méretének csökkentése a látványos profit jelentõs részét megõrizték. Az alkalmazott stratégia tapasztalt kereskedõre utal.”
 A naponta frissülő hazai és nemzetközi ranglista megtekinthető a www.toptrader2007.hu oldalon. A verseny egy év múlva, 2008. február 18-án zárul.

 

 

 

 

Open an account

Compete with the traders and investors from all over the World, to gain the ultimate recognition as World TopInvestor.

Join now